Miksi valita käytetty puhelin?

Miksi valita käytetty puhelin?
Uudet matkapuhelimet maksavat nykyään melko paljon, eikä kaikilla ole mahdollisuutta maksaa omaisuutta hankkiakseen unelmapuhelimensa. Tässä tapauksessa käytetyt puhelimet ovat mainio vaihtoehto. Mikäli ostat käytettynä, on tämä myös hyvä ympäristön näkökulmasta. Mutta onko käytetty puhelin todella paras vaihtoehto? Tutustumme käytettyjen puhelimien vaihtoehtoihin ja niiden ostoon. Jos haluat säästää rahaa, jatka lukemista!

Käytetyt puhelimet ja eri vaihtoehdot
Käytetyille puhelimille on kolme vaihtoehtoa. Voit ostaa tavallisen käytetyn matkapuhelimen, eli sellaisen, joka on ollut jonkun muun omistuksessa, jonka jälkeen se on myyty sinulle yksityisesti. Voit myös ostaa puhelimen, joka myydään uutena ja sitten on myös kunnostettuja (refurbished) puhelimia, jotka kaikki tulevat halvemmaksi kuin uuden ostaminen. Mikä on näiden ero?

Kuin uusi
Lähtökohtaisesti on "kuin uusi" matkapuhelin asiakkaan ostama ja palauttama. Yleensä se palautetaan melko nopeasti, yleensä siksi, että asiakas muutti mielensä ja käytti peruuttamisoikeuttaan. Pakkaus on kuitenkin avattu, mikä tarkoittaa, että puhelin ei ole enää uusi. Tässä tapauksessa puhelin testataan perusteellisesti (yleensä valmistajan toimesta, vaikka jotkut matkapuhelinoperaattorit tekevät tämän itse) ja tämän jälkeen puhelin sertifioidaan jälleenmyyntiä varten. Käytännössä tämä tarkoittaa, että saat periaatteessa uuden puhelimen. Tuote on mitä luultavimmin täysin käyttämätön ja uudenveroisessa kunnossa.

Kunnostetut puhelimet (Refurbished Phones)
On hyvin epätodennäköistä, että huomaat mitään eroa kunnostetun A+- tai A-luokituksen saaneen puhelimen ja uuden puhelimen välillä. Yleensä näitä malleja on käytetty vuokrapuhelimina, vuokrattuina yrityksille työntekijöiden käyttöön, mutta joskus myös ne ovat käytettyjä puhelimia.
Kunnostettu puhelin lähetetään takaisin valmistajalle tai valtuutettuun korjaamoon, jossa se testataan perusteellisesti. Jotkut osat vaihdetaan, usein näyttö, akku tai kansi, ja joskus kaikki kolme. Kun puhelin on hyvässä kunnossa, se sertifioidaan jälleenmyyntiä varten.
Koska kunnostettua puhelinta on käytetty voi siinä ilmaantua kosmeettisia/pinnallisia naarmuja tai kolhuja, kaikki riippuen laatuluokasta. Puhelin toimii täysin, koska mobiiliinsinöörit ovat testanneet sen. Joskus voit löytää kunnostettuja puhelimia matkapuhelinoperaattoreiden kautta, mutta todennäköisemmin löydät ne kolmansien osapuolien sivustoilta.
Kunnostetuissa puhelimissa on eräänlainen kansainvälinen luokittelustandardi.
Uusi, Kuin uusi, A+, A, B ja C. Useimmat maat ja myyntipisteet tulkitsevat ja muotoilevat nämä hieman eri tavoilla. Lisää luokittelusta alempana.

Käytetyt puhelimet
Käytetty puhelin on ollut aikaisemmin jonkun omistuksessa, mutta ero käytetyn ja kunnostetun välillä on se, että sinulla ei ole takuuta siitä, että puhelin on testattu ja sertifioitu käyttövalmiiksi. Tämä tekee käytetyn matkapuhelimen ostosta hieman riskialttiimman.
Voit ostaa käytettyjä matkapuhelimia suoraan esimerkiksi Tori.fi:stä. Tässä tapauksessa on epätodennäköistä, että matkapuhelimelle on tehty minkäänlaista testausta, ja otat mahdollisesti kalliin riskin. Jos päätät ostaa suoraan, sinun tulee mahdollisuuksien mukaan nähdä puhelin henkilökohtaisesti ennen ostopäätöstä, sillä näin voit varmistaa sen toimivuuden. Käytetyt puhelimet ovat yleensä edullisin vaihtoehto mutta jos päädyt johonkin, joka ei toimi haluamallasi tavalla, maksat periaatteessa rahaa turhasta.

Käytettyjen vaihtoehtojen huonot puolet?
Kaikilla käytetyillä vaihtoehdoilla voi olla yhteinen haittapuoli. Uuden puhelimen hankinta matkapuhelinoperaattorin kanssa tarkoittaa, ettei sinun tarvitse maksaa koko puhelimen kokonaishintaa etukäteen. Kun taas kunnostetuissa tai käytetyissä puhelimissa joudut yleensä maksamaan koko ostohinnan yhdellä kerralla. Riippuen hinnasta saattaa se olla hankalaa. 500 euroa on paljon rahaa, ja useimmille meistä on eroa maksaako 500 euroa heti vai maksaako esim. 20 euroa kuukaudessa, kunnes puhelin on maksettu. Teleoutletista kunnostetun puhelimen voi ostaa ilman operaattorilukkoa tai minkäänlaista sitoutumisaikaa sekä useilla eri osamaksuratkaisuilla Klarnan kautta.

Kuten olemme jo maininneet, liittyy käytettyihin puhelimiin pieni riski. Kun taas Teleoutletin kunnostetut puhelimet ovat riskittömiä. Asiakkaana tiedät, että ne on testattu ja sertifioitu, ja puhelimen suorituskyvyn suhteen saat jotain, joka on enemmän tai vähemmän kuin uusi - mikä voi tehdä siitä hyvän sijoituksen. Saat myös kahden vuoden takuun.

 

Käytettyjen puhelinten luokat:

Täysin uusi:
Tuote on uudenveroinen, eikä sitä ole käytetty ennen. Upouudet tuotteet toimitetaan alkuperäisessä suljetussa laatikossa kaikkien alkuperäisten tarvikkeiden kanssa.

Kuin uusi:
Tuote on alkuperäispakkauksessa "Kuin uusi" tarkoittaa yleensä, että puhelin on aivan uusi, mutta sinetti on rikki. Se on palautettu matkapuhelinoperaattorilta, useimmiten siksi, että asiakas on käyttänyt peruuttamisoikeuttaan.

A:
Todella hyväkuntoiset kännykät uudella näytöllä. Taattu yli 90 % akun kapasiteetti.

B:
Erittäin siististi käytettyjä matkapuhelimia, jossa normaalia kulumaa. Näytössä/takakannessa saattaa olla naarmuja, jotka näkyvät vain läheltä.

C:
Matkapuhelimissa voi esiintyä isompia naarmuja ja pieniä kolhuja. Tämä on vain kosmeettista, eikä sillä ole vaikutusta puhelimen toimivuuteen.


Kaikki puhelimet myydään kahden vuoden takuulla.

Luokka A, B ja C toimitetaan ilman alkuperäistä pakkausta, laturia ja kuulokkeita.

Takuu on avainasia
Yksi tärkeimmistä seikoista kunnostettua puhelinta ostettaessa on sen mukana tuleva takuu, sillä se antaa suojan vian sattuessa. Lähes kaikissa kunnostetuissa tuotteisamme on takuu, vaikka pituus ja sen takaaja vaihtelee. Yleensä kunnostuksen tekijä on se, joka tarjoaa takuun - jos se on valmistaja, voit kääntyä suoraan heidän puoleensa, vaikka sinulla oikeuksia jälleenmyyjän kanssa. Jälleenmyyjän takuut vaihtelevat pituudeltaan ja voivat riippua myös kunnostetun tuotteen luokittelemasta. Teleoutletissa kaikki puhelimet myydään kahden vuoden takuulla.


Nyt kun tiedät tärkeimmät erot kunnostetun ja "käytetyn" puhelinten välillä, tutustu uusien ja kunnostettujen matkapuhelinten valikoimaamme Teleoutletissa.

 

Jätä kommentti

Kaikki kommentit moderoidaan ennen julkaisua