IPhone 12 ja 12mini

iPhone 12:ssa on hieno uusi muotoilu, täysi 5G-tuki, upeat kamerat ja entistä parempi suorituskyky.

Edut

  • Viehättävä uusi muotoilu MagSafella
  • Laaja 5G-kattavuus
  • Vaikuttavat kaksoiskamerat
  • Uskomaton suorituskyky
  • Vankka akun kesto

Haitat

  • 60Hz näyttö
  • Pakkauksessa ei ole laturia tai kuulokkeita, mutta mukana on Lightning-USB-C-kaapeli
  • Ei optista zoomia

Apple ei enää toimita adapteria tai kuulokkeita iPhone 12:n pakkauksessa, Apple on myös poistanut ne jatkossa Phone 11:stä, iPhone XR:stä ja iPhone SE:stä.

Läpikäynti
Apple muuttaa harvoin iPhonen ulkoasua sukupolvelta seuraavalle, joten kaikki muutokset - riippumatta kuinka pienet - otetaan yleensä innolla vastaan. IPhone 12:n uusi flat-edge estetiikka on yksi vaatimattomimmista versioista. Näytön resoluutio on 2532 x 1170, mikä tarjoaa dramaattisen lisäyksen selkeyteen verrattuna iPhone 11:n vanhentuneeseen 1792 x 898 näyttöön. Se on myös HDR10-luokiteltu, joten voit nähdä laitteen Dolby Visionilla varustetulla takakameralla kuvatut videot sellaisina kuin ne on tarkoitettu nähtäväksi.

Kamerat
iPhone 12:n kaksoiskamerajärjestelmä (joka koostuu 12 MP:n pääkamerasta ja ultralaajakulmakamerasta, jolla on sama resoluutio) toimii hyvin myös hämärässä valaistuksessa, se ei kuitenkaan ole suuri päivitys iPhone 11:stä. Yötilan käyttö molemmilla sensoreilla on iso plussa.

Erityisesti pääkamera hyötyy uudesta 7 elementistä koostuvasta suunnittelusta, jonka aukko on ƒ / 1,6, mikä on kaikkien aikojen suurin iPhonessa. Näiden muutosten seurauksena suorituskyky heikossa valaistuksessa on parantunut 27 %. Yhdessä edistyneen Smart HDR:n ja Deep Fusionin kanssa tämän pitäisi tuottaa enemmän yksityiskohtia jopa epäsuotuisissa olosuhteissa.

Apple on aloittanut 4K HDR -videotallennuksen iPhone 12 -mallistolla. Kuten iPhone 12Pro ja Pro Max, tavallinen iPhone 12 (ja pienempi iPhone 12 mini) voi tallentaa Dolby Vision -videota, vaikkakin vain 30 kuvaa sekunnissa Pro-mallien 60:een verrattuna. Dolby Vision on eräänlainen HDR-koodaus, joka menee tavallista HDR10-muotoa pidemmälle tarjotakseen ylivertaisen värisyvyyden ja varmistaen samalla sujuvan visuaalisen esityksen mahdollisimman tarkasti lähdemateriaalin kanssa riippumatta siitä, missä tai miten sisältö näytetään.

TrueDepth-kamerasta puheen ollen, ottaa se edelleen käyttöön kasvojentunnistuksen biometrisen todennusominaisuuden iPhonessa, ja se tarjoaa 12 megapikselin selfie-kameran. Selfiekamera tukee nyt Smart HDR 3-, Deep Fusion-, yö- ja yötilan muotokuvia. Mitä tulee akun kestoon, iPhone 12 tarjoaa jopa 17 tuntia videon toistoa, 11 tuntia suoratoistovideota tai 65 tuntia äänen toistoa. Molemmat uudet iPhonet tarjoavat nopean latauksen, joka tarjoaa 50 prosentin latauksen 30 minuutissa 20 W virtalähteellä.


IPhone 12 -versioiden kanssa saat myös mahdollisuuden valita iPhone 12 minin. Tämä tarkoittaa, että voit valita pienemmän iPhone-mallin, jonka näyttö on 5,4 tuumaa, mikä tarkoittaa, että se on hyvin käteen sopiva. iPhone 12 mini tarjoaa jopa 15 tuntia videon toistoa, 10 tuntia suoratoistovideota tai 50 tuntia äänen toistoa.


Näyttö
Päivitys OLED:iin iPhonen vakiomallissa tarkoittaa, että perusmalleissakin on upeat näytöt - tämä on selvästi verrattavissa kalliimpiin saman mallin tuotteisiin, mutta silti virkistystaajuus on vain 60 Hz. IPhone 12 mini saattaa olla pieni, mutta PPI-luku on silti huikea 476, mikä on vaikuttavan korkea.

Akun kesto
IPhone 12:n akunkesto on vakaa – edeltäjiä paremmalla akulla, mutta se ei silti pysty kilpailemaan tällä rintamalla parhaiten suoriutuvien älypuhelimien kanssa. Joudut todennäköisesti lataamaan sen päivittäin, mutta onneksi sinulla on mahdollisuus tehdä se langattomasti. iPhone 12 minin akku ei ole yhtä hyvä kuin kalliimpien mallien akku, mutta se ei ole kaukana niistä.


Johtopäätös
IPhone 12 ei ole iPhone-malli, jolla on parhaat tekniset tiedot, mutta tasapaino hinnan ja toiminnallisuuden välillä on hyvä, siinä on yksi markkinoiden parhaista prosessoreista ja se on tehty tulevaisuutta varten 5G:llä. Jos haluat pienemmän puhelimen, jolla on samat tekniset tiedot ja halvempi hinta, valitse sijasta iPhone 12 mini. Jos haluat saat huippuluokan iPhone-mallin, johon sinun ei tarvitse käyttää kaikkia säästöjäsi.

6,1 tuuman iPhone 12 on iPhone 11:n seuraaja, kun taas 5,4 tuuman iPhone 12 on täysin uusi koko ja se on pienin iPhone, jonka Apple on esitellyt sitten iPhone SE 2016:n. Näytön ja akun koon lisäksi nämä kaksi puhelinta ovat teknisesti identtisiä. Pienen kokonsa ansiosta iPhone 12 mini on ihanteellinen niille, jotka haluavat iPhonen, jota voidaan käyttää yhdellä kädellä.


iPhone 12 Pro ja iPhone 12 Pro Max ovat tietysti parempia puhelimia – mutta ne maksavat myös hieman enemmän, mikä tekee niistä vähemmän houkuttelevia joillekin.

 

 

Jätä kommentti

Kaikki kommentit moderoidaan ennen julkaisua