Matkapuhelimen ylläpito

Älypuhelimista on tullut tärkeä osa jokapäiväistä elämää. Puhelin on niin keskeisessä roolissa, että päivä ilman toimivaa puhelinta voi olla erittäin haastavaa. Puhelinta ei käytetä enää vain puheluihin; se toimii kaikessa viestinnässä, herätyskellona, kalenterina, tietokoneena, verkkotyökaluna ja joissakin tapauksissa yleislääkärinä. Kuten minkä tahansa laitteen kanssa, jatkuva käyttö heikentää suorituskykyä. Tämä näkyy siinä, kun sovellukset eivät lataudu yhtä nopeasti kuin ennen ja akun käyttöikä heikkenee. Tämä on turhauttavaa. Pääset kuitenkin pitkälle pienellä ennaltaehkäisevällä ja aktiivisella huollolla pitääksesi matkapuhelimesi huippukunnossa ajan saatossa.

Lataa ja käytä oikein
Huono akku aiheuttaa turhautumista. Useimmat kuluttajat eivät ymmärrä, että heillä on keskeinen rooli puhelimen akun kulumisessa. Sinun ei tarvitse tyhjentää akkua kokonaan ennen lataamista – tämä itse asiassa lyhentää akun käyttöikää. Viime vuosina useimmissa puhelimissa on litiumioniakut. Nämä akut ovat parhaimmillaan, kun ne on ladattu mahdollisimman paljon. On suositeltavaa ladata puhelin usein tai liittää puhelin laturiin ennen kuin se laskee alle 40 % ja ladata vähintään 85 %:iin ennen kuin jatkat käyttöä. Käynnistä puhelin uudelleen aika ajoin. Kaikki tietokoneet tarvitsevat sitä. Sammuta tarpeettomat palvelut ja pidä akku kylmänä. Jos se ylikuumenee, sammuta puhelin, jotta se jäähtyy. Laita animaatiot ja live-taustakuvat pois päältä ja mobiilidata pois päältä, kun voit käyttää Wi-Fiä. Kun poistat animaatioiden käytön, näyttö vain napsahtaa paikalleen ilman niitä. Voit myös kytkeä Transition Animation Scalen pois päältä samalla tavalla. Jos olet aktiivinen käyttäjä, huomaat todennäköisesti, että Android-laitteesi toimii nopeammin ilman animaatioita.

Suojaa puhelinta
Sinun on myös suojattava puhelintasi pudotuksilta, mikä tapahtuu useammin kuin uskotkaan. Ellei sinulla ole rajatonta budjettia puhelimen näytön korjaamiseen aina, kun se putoaa, sinun tulee laittaa näytönsuoja paikalleen ennen puhelimen käyttöä. Nykyään useimmissa Android- ja iPhone-puhelimissa on myös lasi takana. Ne voivat myös rikkoontua pudotessa. Naarmuisen ja rikkinäisen kehyksen käyttö on epämukavaa sormille ja sekä tekee niistä vähemmän kauniita. Osta suojakuori, ne maksavat hyvin vähän verrattuna uuteen puhelimeen. Monet niistä ovat melko näyttäviä jopa.

Päivitä ohjelmistosi säännöllisesti
Ohjelmistopäivitykset voivat olla hieman turhauttavia, mutta ne ovat erittäin tärkeitä. Päivitykset ovat nopein tapa korjata vikoja ja suorituskykyongelmia. Päivitys voi viedä jonkin aikaa, mutta melkein varmasti puhelin on parempi kuin se oli ennen päivityksiä. Päivitykset antavat myös pääsyn järjestelmän uusiin julkaisuihin. Käytä WiFi-yhteyttä, kun päivität, koska päivitykset ovat yleensä suuria tiedostoja ja näin säästät mobiilidataa.

Poista tarpeettomat sovellukset ja ohjelmat
Kaikki puhelimesi sovellukset ja ohjelmat eivät ole hyödyllisiä. Jotkut heikentävät suorituskykyä, koska ne toimivat aina taustalla. Puhdista puhelimesi poistamalla sovellukset, joita et käytä. Jos teet tämän, vapautat RAM-muistia ja lisäät akun suorituskykyä. Puhelimen käyttö on jatkuvaa, joten on tärkeää tehdä tämä mahdollisimman säännöllisesti. Sovellukset, jotka olivat muutama kuukausi sitten hyödyllisiä saattavat nyt olla tarpeettomia ja viedä turhaa tilaa puhelimestasi. Aseta sovelluksesi päivittymään automaattisesti tai päivitä ne manuaalisesti vähintään kerran viikossa. Laita sovellukset päivittymään yöksi, niin vältyt turhauttavalta odottamiselta.

Tyhjennä välimuisti
Kun asennat sovelluksia tai kun käytät niitä, voivat ne jättää roskatiedostoja välimuistiin. Ne vievät muistia, jota voisit käyttää muihin tarkoituksiin. Poista nämä tiedostot aika ajoin. Sekä Android että iOS järjestelmät antavat sinun tehdä tämän.

Lopeta synkronointi
Synkronointi on erittäin hyvä ominaisuus, se synkronoi tietosi palvelupalvelimien kanssa. Jatkuvalla synkronoinnilla saat ilmoituksia, kun uusia sähköpostiviestejä saapuu tai kun uusia päivityksiä sovelluksille on saatavilla. Usein sähköpostisi tarkistetaan 5 minuutin välein uusien saapuvien sähköpostien varalta, ja tämä menee puhelimesi kapasiteetin kustannuksella muihin toimiin. Voit kytkeä synkronoinnin pois päältä tarpeettomille palveluille tai ottaa sen käyttöön vain, kun haluat siirtää tai ladata tiedostoja palvelimille.

Säilytä puhelinta oikein
Tämä on melko itsestään selvää. Ellet käytä erittäin tehokasta koteloa tai näytönsuojaa, sinun tulee välttää avainten ja puhelimen laittamista samaan taskuun tai lompakkoon. Jos sinulla on naarmu pyyhkäistävän alueen keskellä, huomaat nopeasti, että naarmut voivat heikentää kosketuskokemusta huomattavasti.

Vältä vetä ja äärimmäisiä lämpötiloja
Useimmat ihmiset eivät laita puhelimiaan veteen tarkoituksella, mutta monet unohtavat, että heillä on puhelin taskussaan, kun he menevät rannalle tai uima-altaalle. Pulahdus ja puhelin on rikki. Yleinen syy nestevaurioituneisiin matkapuhelimiin on niiden putoaminen wc:hen. Älä myöskään koskaan aseta matkapuhelinta suoraan auringonpaisteeseen, koska se ylikuumenee ja lakkaa toimimasta, kunnes se palaa normaaliin lämpötilaan. Jos puhelin putoaa veteen, voi se toimia kuivattamisen jälkeen. Älä käytä sitä, vaikka se näyttää normaalilta heti kastumisen jälkeen. Sammuta puhelin ja anna kuivua. Älä käytä hiustenkuivaajaa, sillä voit vaurioittaa puhelimen sisäosia.

Laajenna tallennustilaa
Jos puhelimesi sallii sen, sinun tulee asentaa ulkoinen SD-kortti lisätäksesi käytettävissä olevaa tallennustilaa ja käyttää kaikkia sovelluksia tästä tallennustilasta. Voit myös käyttää SD-kortteja mediatiedostojen tallentamiseen. Tämä vapauttaa puhelimen sisäistä muistia, mikä parantaa suorituskykyä.

Käytä app-killer:iä
App-killer:in lataaminen voi olla loistava tapa parantaa puhelimesi suorituskykyä. Tämän ulkoisen sovelluksen avulla voit poistaa taustalla käynnissä olevat sovellukset ja tehtävät käytöstä nopeuden ja akun käyttöiän pidentämiseksi.

Pidä puhtaana
Et ehkä näe pölyhiukkasia, mutta ne pääsevät älypuhelimeesi, vaikka käyttäisit koteloa tai näytönsuojaa. Liian paljon pölyä ja puhelimesi suorituskyky hidastuu. Pyyhi näyttö varovasti pehmeällä liinalla, jossa on sopiva näytönpuhdistusaine. Avaa kansi silloin tällöin pyyhkiäksesi puhelimesi ja päästäksesi eroon pölystä

Jätä kommentti

Kaikki kommentit moderoidaan ennen julkaisua