7 vinkkiä ja niksiä iPhonen ostaneelle

On hyvä oppia muutamia asioita ennen uuden iPhonen käyttöönottoa. Käytä muutama minuutti lukemalla seuraavat seitsemän vinkkiä ja niksiä tärkeistä toiminnoista:

 1. Sammuta ja käynnistä iPhone
 2. Sammuta ja käynnistä iPhone 11 ja uudemmat mallit
 3. Siirrä kuvia, sovelluksia, asetuksia ja muuta sisältöä
 4. Pikakonfigurointi uudelle iPhonelle
 5. Siirto varmuuskopiolla
 6. iPhonen ja tietokoneen synkronointi
 7. iPhonen akun kapasiteetin tarkistus

 

1. Kuinka sammuttaa iPhone ja käynnistää se uudelleen?

Useimmissa iPhone 6, 7, 8 ja SE-malleissa on sivupainike, jota voit käyttää puhelimen sammuttamiseen (ja käynnistämiseen). Tällöin näytölle ilmestyy liukupainike, jota käytät puhelimesi sammuttamiseen. Odota vähintään 30 sekuntia ennen kuin käynnistät sen uudelleen painamalla sivupainiketta ja pitämällä sitä pohjassa, kunnes näytöllä näkyy Applen logo.

2. Sammuta ja käynnistä iPhone 11, iPhone 12 ja uudemmat mallit

Jos sinulla on Face ID:llä varustettu iPhone, kuten iPhone 11, iPhone 12, iPhone 13, iPhone X tai uudempi malli, sinun on pidettävä sivupainiketta ja yhtä äänenvoimakkuuspainiketta pohjassa. Kun liukupainike ilmestyy mobiililaitteen näytölle, sammuta iPhone. Odota noin puoli minuuttia varmistaaksesi, että puhelin on sammunut. Käynnistä se painamalla ja pitämällä sivupainiketta oikealla puolella, kunnes Applen logo ilmestyy.

3. Konfiguroi ja siirrä kuvia ja muita sisältöjä uuteen iPhoneen

Kun konfiguroit iPhonen, asetat sen käyttöösi sopivaksi muokkaamalla sen asetuksia. Voit siirtää puhelimeesi myös vanhasta puhelimestasi kontakteja, sovelluksia, viestejä ja kuvia.

On kaksi tapaa konfiguroida uusi iPhone: nopea asennus tai iCloud-varmuuskopiointi.

4. Näin teet nopean asennuksen iPhonesta iPhoneen

Pika-aloitus edellyttää, että sinulla on iPhone, jossa on iOS 11 tai uudempi mobiilikäyttöjärjestelmä. Toimi seuraavasti:

 • Pidä sekä uutta että vanhaa iPhoneasi päällä ja laita puhelimet vierekkäin. Vanha iPhone kertoo nyt, että uusi iPhone pitää konfiguroida.
 • Paina jatka ja uudella puhelimella ilmestyy kuva, jota skannaat vanhalla puhelimellasi.
 • Lopuksi valitse “siirrä iPhonesta”.

 

Artikkeli jatkuu kuvan jälkeen.

VARMUUSKOPIOINTI: Jos iPhone ei tue iOS 11:ta, voit käyttää iCloudia varmuuskopiointiin. (Kuva: Getty Images)

 

5. iCloud-varmuuskopion käyttäminen siirron aikana

Jos vanha tai uusi puhelimesi ei tue iOS 11:ta, et voi siirtää tietoja suoraan iPhonesta toiseen. Apple-puhelimet, jotka eivät ole yhteensopivia iOS 11:n kanssa, ovat iPhone 5S, iPhone 6 ja 6S, iPhone 7 -mallit sekä vanhemmat kuin iPhone 5C. Puhelimet, jotka eivät tue iOS 11:ta, on käytettävä iCloudin varmuuskopiointia. Näin teet sen:

 • Mene vanhassa iPhonessa Asetukset-valikkoon ja etsi käyttäjätietosi, kuten Apple ID, iCloud, iTunes ja App Store yhdessä nimesi kanssa. Valitse iCloud ja kytke iCloud-varmuuskopiointi päälle. Valitse sitten ”Tee varmuuskopio nyt”.
 • Kun olet varmuuskopioinut sisällön ja asetukset vanhasta puhelimestasi, kytke uusi iPhone päälle. Valitse kieli ja alue ja siirry sitten Appit ja data -sivulle. Valitse Palauta iCloudin varmuuskopiosta.

6. iPhonen ja tietokoneen synkronointi

Useimmilla meistä on musiikkia, elokuvia, äänikirjoja, kuvia ja videoita sekä yhteystietoja ja kalentereita eri laitteilla, kuten Macilla tai PC:llä ja iPhonella. Silloin voi olla hyödyllistä tietää, miten voit synkronoida ja päivittää sisältöä kaikilla laitteilla, jotta elokuvan, jonka olet ladannut tietokoneelle, voi myös katsoa puhelimella, tai päinvastoin. Näin synkronoit tuetun sisällön:

 • Aloita kytkemällä iPhone tietokoneeseen USB- tai USB-C-kaapelilla.
 • Jos sinulla on Mac, käytä iTunesia synkronoidaksesi iPhonen. Jos sinulla on PC, käytä Finderia.
 • Kun olet määrittänyt synkronoinnin USB-kaapelin avulla, voit nyt saada laitteet konfiguroitumaan automaattisesti ja langattomasti yhdistämällä ne samaan Wi-Fi-verkkoon.

7. Miten tarkistan iPhonen akun kapasiteetin?

IPhone-akun tilan tarkistaminen ja puhelimen akun käytön seuranta viime päivien aikana on erittäin helppoa. Tietoja virrankulutuksesta näytetään, missä akun kapasiteetti on suurin, miten voit säästää virtaa, milloin ladattu jne.

Löydät kaiken tarvitsemasi akun kapasiteetista siirtymällä kohtaan Asetukset, valitsemalla akun ja/tai akun tilan.

 

 

Jätä kommentti

Kaikki kommentit moderoidaan ennen julkaisua